20. 4. 2012.

Iz ugla jednog arhitekte...


Posetili smo naše prijatelje u VisaVis studiju. 
Očaravajući ambijent, lepo prolećno vreme i kafa učinili su naš razgovor izuzetno prijatnim. Mlad, ali veoma uspešan tim arhitekata, na čelu sa Nemanjom Đerman, nas je upoznao sa svojim projektima enterijera, koji su (malo je reći) fascinirajući.
Najlepši među najlepšima, ambijent jednog potkrovlja, pokupio je sve naše aplauze. Želimo da vas upoznamo.

„Prostor, koji pruža osećaj da ste na vrhu sveta”

Projektni zadatak je bio sledeći: kreirati enterijer stana u potkrovlju (140m2) za tročlanu porodicu. Parabolična tavanica i noseći stubovi su jedini nepromenljivi elementi u prostoru. Kao takve, trebalo ih je naglasiti i pametno iskoristiti. 


Tokom višemesečnog, postupnog rada VisaVis tima, od grubih radova do dekorativnih predmeta, stan je detaljno prilagodjavan potrebama klijenta. Veći deo elemenata mobilijara pravljen je namenski. Želja vlasnika za svedenim ambijentom, sa momentima mediterana, je bila ispoštovana. Kako bi pobegli od hladnog i sterilnog prostora, arhitekte su započele igru materijala, boja i oblika. 
Moderni materijali prostor čine jednostavnim, a naglašeni detalji taj isti prostor pretvaraju u dom ( ušuškano i sigurno utočište). Mediteranski kamen, topli tonovi kafe, drvo sa jedne i siva boja, staklene stene, sa druge strane igraju igru bez granica. Takav dizajn, snažnog identiteta, često može da nas odvede u pogrešnom pravcu. Međutim, kreatori ovog prostora su sa lakoćom, postigli balans između hladne elegancije i moćnog dizajna.

Odabrani ton parketa Hrast Rustik, iz kolekcije Salsa Tarkett-ovih podova, dodatno naglašava osećaj topline, koji je svakom domu neophodan. 

 Dnevna zona je potpuno odvojena od noćne, otvorena i slobodna. Jedino fizičko odvajanje predstavljaju staklene stene, koje kuhinju izdvajaju kao celinu.
Sivi „jarbol” u trpezariji koji se sa plafona spušta na zid, jedan je od dominantnijih detalja. Dodatno naglašen sivom bojim i perifernim osvetljenjem, ispresecan geometrijskim otvorima, stvara dramatičan gotovo teatralan efekat u ambijentu.
Dnevni boravak je deo egzistencijalnog prostora, čiji je zadatak da okupi stanare i predstavlja ognjište modernog vremena. Velika, udobna kožna garnitura za sedenje ovaj dnevni boravak pretvara u mirnu luku, prijatno utočište svakog stanara.

Spavaće sobe ni jednim momentom ne odskaču od zamišljene celine. Slagani mediteranski kamen, kao zidna obloga, miris mora iz dnevnog boravka prenosi u zonu sna. Staklena stena, kao fizička pregrada kupatila i dela za spavanje...đakuzi kada iza nje savršeno akcentuje luksuz postignut iskusnom igrom stručnog tima VisaVis studija.



Očaravajuća atmosfera, osvetljenje, prostor, boje, nesvakidašnje kombinacije čine ovaj ambijent drugačijim i nesvakidašnjim.
Nadamo se da ce Vam fotografije, bar približno, dočarati utisak kakav ovaj sklad pruža uživo.

Uživajte, mi jesmo!





Нема коментара:

Постави коментар